5 lysende argumenter for batterikraft i hagen din

Ergonomiske, økonomiske, miljøvennlige, lettstartede og effektive. Utviklingen går raskt fremover, og det er mange grunner til at batteriproduktene både overtar forbrukermarkedet og blir et vanligere valg for både private og profesjonelle brukere.

Arbeid i hagen med miljøvennlige, sikre og lett håndterlige produkter. Ett batteri, fem produkter og et stilrent resultat.

Trenden er tydelig i flere ulike bransjer. Batteri- og hybriddrift kommer i stor utstrekning innenfor eksempel bilindustrien. Produsenter av hagemaskiner er unektelig blant foregangsselskapene. Det er mange år siden lanseringen av den første elektriske trimmeren med ledning. Siden den tid er det blitt lansert stadig flere hagemaskiner, med både ledning og batteridrift.
For STIHL, verdens største motorsagprodusent, har en fullstendig batteridrevet motorsag vært et utmerket ekstraredskap til yrkesutøvere som arbeider på trange steder og i støysensitive områder. For fritidsbrukeren er batterisagen det perfekte hjelpemiddelet for å sage kvister eller ved. Avhengig av modell, kan den skjære inntil 150 ganger på en lading.

Batteriserien fra STIHL rettet mot private brukere heter AK-systemet. Dette omfatter fem ulike hagemaskiner og flere modeller som alle kan drives av ett og samme batteri. Vi har laget en liste over de viktigste fordelene ved å velge kun batteridrift:

1. Ergonomi.

Ergonomisk utforming var sentralt ved utvikling av batterisystemet. Med lav vekt kan du utføre sentrale oppgaver med bare én hånd. Det lave vibrasjonsnivået er skånsomt for kroppen, og stillegående maskiner er bra for nabofreden.

2. Kraftigere.

Utviklingen av batterikapasiteten har vært rask de siste årene. Både når det gjelder ren styrke, men også hvor lenge kraften holder før neste lading. Batteridrift kan ikke erstatte de kraftigste motordrevne hagemaskinene direkte, men dekker de fleste behovene for fritidsbrukeren.

3. Lettstartede.

Maskiner som er vanskelige å starte, kan tære på tålmodigheten til enhver som ønsker å komme raskt i gang med hagearbeidet. Alle produktene i AK-systemet startes enkelt med ett knappetrykk.

4. Økonomiske.

Batterivarianter kan i mange tilfeller konkurrere prismessig med tilsvarende modeller med forbrenningsmotor. Men den største besparelsen ligger i selve driften. Elektrisitet koster mindre enn å fylle bensin og olje. Eventuelle verkstedsbesøk bruker også å være færre.

5. Mindre miljøbelastende.

Lavest mulig miljøpåvirkning er naturligvis et sterkt salgsargument for alle som vurderer å investere i nye hagemaskiner. Eksosutslippene fra batterimaskinene i AK-systemet er null. Vanskelig å slå!
Og hvis du mot formodning ikke skulle være fornøyd med overgangen til batteridrift, gir STIHL alltid deg en “fornøyd kunde”-garanti. Den som vil levere tilbake sin nykjøpte maskin innen én uke, får pengene tilbake.

Visste du at…

… batteriets historie strekker seg helt tilbake til 900-tallet. I 1932, ved en arkeologisk utgravning i nærheten av Bagdad i Irak, fant den tyske arkeologen Wilhelm Koenig en 1000 år gammel krukke som inneholdt en jernstav innlagt i en koppersylinder. Denne anordningen tror forskerne ble brukt til å “lagre elektrisitet”, som et slags tidlig batteri.

Se hele batterisortimentet – klikk her.