Rydd i hagen
Fjern falne grener, dødt løv og visne planter. Er det mye løv, fjerner du det enkelt med en løvblåser. Fei trappen og bytt ut vinterens granbar og slitne prydbusker med vårlige stemorsblomster. Vask drivhuset og pallekarmene og gjør dem klare for bruk.
Luk vårens første ugress
Er våren varm, kommer ugresset fortere enn du tror. Jo fortere du begynner å luke, jo enklere blir det å vedlikeholde!
Gjødsle plenen
Når vinteren har sluppet taket og plenen begynner å tørke opp, kan du gjødsle den for å gi den en kickstart. Gjødsle deretter én til to ganger til frem mot midtsommer. Bruk gjerne en økologisk, langtidsvirkende gjødsel. Da trenger du ikke å vanne etterpå eller vente med å gjødsle til det blir regn (for å unngå at gjødselen svir gressplenen så den blir brun). Og husk å legge kompost eller kugjødsel på bedene og grønnsakshagen.
Hold utkikk etter de første brunsneglene
Jo tidligere du begynner å fjerne dem, jo mindre rekker de å formere seg. Hvorfor ikke sette kobberteip rundt pallekarmer og krukker eller sette opp en ølfelle allerede nå? Du finner flere tips her.
Beskjær unge trær og hekker
Våren er en god tid for å beskjære de yngre trærne for at de skal få en ekstra dytt i veksten. Benytt anledningen til å beskjære hekker, prydbusker og roser, og til å fjerne uønskede bringebær- og bjørnebærskudd.
Se over hagemaskinene dine
Hvis du ikke har det du trenger av hagemaskiner, spader og hagehansker fra før, kan det være lurt å se over utvalget og komplettere med det du mangler. Det gjør hagearbeidet både lettere og morsommere! Et tips er å velge et batterisystem, slik at du slipper å holde styr på forskjellige typer drivstoff og ladestasjoner – helt uten støy og avgasser. En helhetsløsning som STIHL AK-system innebærer at du kan benytte det samme batteriet og den samme laderen til motorsag, gresstrimmer, hekksaks, løvblåser og gressklipper innen samme batterisystem. Se dem her.
Lykke til med drømmehagen!