Seks råd til nye huseiere – Batteridrift gir maksimal fleksibilitet og minimal miljøpåvirkning

Det er mange grunner til å realisere husdrømmen. En av de vanligste er å kunne kose seg i en flott hage. Arbeidet på veien dit blir enklere med fleksible, batteridrevne hageredskaper som er ergonomisk utformet og miljøvennlige.

Arbeid i hagen med miljøvennlige, sikre og lett håndterlige produkter. Ett batteri, fem produkter og et stilrent resultat.

Tidligere har STIHL, med sitt brede utvalg av hageprodukter, fokusert på det profesjonelle markedet og forbrukere med høye krav og store hager. Med batteriserien AK-system, er det imidlertid den vanlige huseieren som er den primære målgruppen. Det er et stort marked STIHL henvender seg til. For alle som bygger nytt, flytter fra leilighet til enebolig eller investerer i sin første fritidsbolig, er AK-systemet en så godt som heldekkende løsning.

Ett batteri til fem maskiner

En av de store fordelene med AK-systemet er at samtlige fem hagemaskiner kan drives av det  samme batteriet. Dette betyr at investeringskostnaden blir lavere, og oppladningen enklere fordi du kan ha ett batteri på lading mens du benytter det andre. Mange huseiere kjenner til problemene som kan oppstå når det er flere ulike merker eller batteriprodukter å holde styr på. For nye huseiere tilbyr AK-systemet følgende fem hagemaskiner:

Ergonomisk hekksaks

STIHL HSA 56 er en hekksaks som er skånsom mot deg, men nådeløs mot hekken. Effektive kniver med stor tannavstand klipper selv kraftige grener. Med ergonomisk utforming og lavt støynivå oppleves selv lengre arbeidsøkter som ganske korte.

Smidig trimmer

Ingen hage er komplett uten en trimmer, som kommer til de stedene gressklipperen ikke strekker til. STIHL FSA 57 gir både presisjon og styrke, uten forstyrrende vibrasjoner eller andre problemer. Riggerørets lengde justeres med ett knappetrykk, og klippetråden mates frem ved å slå trimmerhodet lett mot bakken.

Lettstartet motorsag

Batterikapasiteten AK-systemet rekker lenge. Selv ved drift av kraftige motorsager. Modellene MSA 120 C-B og MSA 140 C-Ber resultatet av 90 års erfaring som verdens største produsent av motorsager. Alltid lettstartede og uten drivstoffsøl.

Kraftig blåser

Blåseren BGA 56 arbeider effektivt og smidig med å fjerne løv, gress, sand eller snø. Den lave vekten og ergonomiske utformingen resulterer i en velbalansert og stillegående løvblåser. Den bidrar med andre ord til å opprettholde nabofreden, så lenge du holder løvet på egen tomt.

Justerbar gressklipper

Batteridrevne STIHL RMA 235 er tilpasset små hager. Med en vekt på bare 13 kg er den enkel å manøvrere. Oppsamleren på 30 liter er så romslig at du ikke trenger ta frem raken etter klippingen. Håndtaket kan justeres i høyden, og klippehøyden kan stilles inn i fem trinn.

Se hele batterisortimentet – klikk her.