Ustelte hager truer nabofreden - Fire av ti nordmenn irriterer seg over naboen

Hvordan står det til med naboskapet? Vår undersøkelse* viser at fire av ti huseiere irriterer seg over naboene sine. Det største irritasjonsmomentet er støyende hagemaskiner. Like mange ergrer seg over naboens uflidde tomt og naboer som aldri hilser!

Arbeid i hagen med miljøvennlige, sikre og lett håndterlige produkter. Ett batteri, fem produkter og et stilrent resultat.

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, og lengselen etter å kunne kose seg i sin egen hage, blir stadig større. Det finnes imidlertid elementer som kan forstyrre idyllen.
Hagebarometeret for 2017 avslører hva vi nordmenn egentlig tenker om våre naboer. Og det finnes mye å irritere seg over. På topp ligger naboer som arbeider med støyende hagemaskiner eller ikke har vett til å holde hagen stelt.

Huseiere som lett blir irriterte, oppgir mange årsaker til at de kan få høyere puls. Bortsett fra de tidligere nevnte årsakene, lar en av ti seg irritere av at naboen er en pedant og har det for fint i hagen! Nesten like mange blir irriterte når naboens grener henger over tomtegrensen, eller når løv blåser inn på egen tomt.

Nordmenn er jo kjente for å være konfliktskye. I undersøkelsen ble følgende spørsmål stilt: “Hvis naboen irriterer deg, hva gjør du da?”. 33 prosent svarte at de velger å ikke si noe, for å bevare nabofreden. Bare 12 prosent tar mot til seg og sier ifra, mens halvparten av de spurte ikke vet hva de skal gjøre.

Undersøkelsen passet også på å spørre om i hvor stor grad man skammer seg over hvordan ens egen hage ser ut. 22 prosent, eller hver femte nordmann, svarte ja, ofte eller av og til på dette spørsmålet.

Hva er det med naboene som kan irritere deg

  1. Hagemaskiner som bråker (12 %)
  2. Naboene spiller høy musikk eller radio (10 %)
  3. Hilser aldri (9 %)
  4. Naboene steller ikke hagen (9 %)
  5.  Naboene er generelt høylytte (6 %)
  6. Søker kontakt for ofte (3 %)
  7. Er pedanter og har for fin hage (2 %)

Hvis du irriterer deg over naboens hagestell, hva synes du er verst?

  1. Naboens hagemaskiner bråker når jeg vil ha fred og ro (56 %)
  2. Naboene steller ikke hagen (46 %)
  3. Naboene har for fin hage (12 %)

*Initiativet til Hagebarometeret 2017 ble tatt av Andreas Stihl Norden. Meningsmålingsbyrået Yougov har tatt temperaturen på nabofreden i de nordiske landene, og undersøkte holdningene hos til sammen 1 993 personer i februar 2017.

Se hele batterisortimentet – klikk her.